Как е започнало всичко
Произходът на карвинга е спорна: много хора вярват, че е започнал в Sukothai, Тайланд преди 700 години, докато други смятат, че карвинга произхожда по времето на династия Тан (618-90) и династията Сун(960-1279) в Китай. Или може би Япония е коренът на изкуството на плодовият и зеленчуковият, карвинг, наречена микиномо на японски.Микиномо, започна в древни времена, когато храната е било връчено на топлинни глина, глинени съдове. Тези груби плата бяха покрити с листо, преди храната да се позлати. Артистични готвачи, осъзнали, че рязането или сгъване на крилото по различни начини създава по-атрактивно представяне.Микиномо не станала популярна до шестнадесети век, периода Едо, когато микиномо получи официално признание. По това време, улични художници, създавали красиви произведения при поискване. От тези наченки на изкуството се превръща в много важна част от обучението на всеки японски готвач. Карвинга се представя в много различни азиатски ресторанти, круизи, хотели, и други различни места.